söndag 10 februari 2013

Sor Maria Romero

Jag fick min arbetplats pa Sor Maria Romero. Det ar en katolsk organisation som erbjuder skola och annan hjalp, framst mat, for mindre bemedlade barn. Jag kommer att vara assistent pa niva tre, det som motsvarar kl. 5-6 i Finland.
Vi togs emot av direktora Sor Mayra Vilches. Hon ar en ganska kort, rund, gladlynt och energisk nunna. Hon visade oss runt pa stallet och berattade en massa om det. Halften glomde jag genast, det blev for mycket information. Dar finns ett internat dar det bor tio flickor i aldern 5-12 ar De har "speciella problem" och utgor en gruopp for sig. En av oss kommer att jobba i den gruppen.
Sist kom vi till skoldelen. Det forsta klassrummet var snyggt och nymalat. I de bada anra var det inte lika val stallt. Bade rummen och pulpeterna var schabbiga, men sor Mayra forklarade att de bara har rad att fixa upp ett klassrum per ar, och ibland inte ens det. Vi forstod att dar kunde vi gora var forsta insats i Nicaragua.
Vi konfererade och fragade sedan hur mycket fargen skulle kosta. Gardskarlen beraknade fargmangden och kom fram till ca 170 USD. Och da vi nu har lite pengar till forfogande sade vi att vi betalar.
Da blev det fart, skall jag saga! Inget mañana-tankande dar inte! Sor Angelica, den ekonomiansvariga kontaktade genast deras vanliga leverantor. Sen for vi dit hela ganget i skolans minibuss. Och nunnan och gardskarlen var tydligen bra pa att pruta. Det tog en god stund men slutsumman blev drygt 10 USD billigare an beraknat.
Sen malade vi, onsdag, torsdag och fredag formiddag. Da var vaggarna i tva klassrum, yttervaggen utanfor klassrummen och pulpeterna malade.

En synnerligen synlig borjan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar