lördag 16 februari 2013

15.2.2013 perjantai, Esteli kello 17.00

Hola! Mucho gusto!

Ilmasto on täällä hyvin kesäinen. Tällaisia hellepäiviä taitaa Suomessa olla vuodessa keskimäärin kymmenen. Illalla viilenee ja yöllä tarvitsee lakanan ja ohuen filtin. Asumme perheissä eri puolilla kaupunkia. Meidän talossa on peräti kolme ryhmäläistä. Syömme asunnossamme kaksi kertaa päivässä, yleensä aamiaisen ja illallisen. 

Puut kukkivat


Olemme vapaaehtoisina töissä eri puolilla kaupunkia. Erilaisia järjestöjä täällä on runsaasti. Itse työskentelen lastentarhassa Bo-Erikin kanssa. Ryhmä on suuri ja vain yksi lastentarhan opettaja, joka myös hoitaa siivouksen. Tunnemme olevamme tarpeellisia, vaikka lasten puheesta ei oikein saa selvää. Pesemme käsiä ja luutuamme mopilla lattiaa. Linnut lentelevät sisälle ja ulos ja pesivät katonrajassa. Ikkunoiden tilalla on kalterit ja ilmastointi toimii siis erinomaisesti. Talo on melko uusi ja kaunis. Käsienpesuallas on talon ulkopuolella nurkalla. Varpuset, hevosen varsa ja lähistön jalkapallokentän nuoriso käyvät toisinaan samalla vesiastialla. Kukot kiekuvat ja koirat käyvät katsomassa olisiko makupaloja.

Maisema vuoristosta


Asuntomme rouva työskentelee järjestössä, joka auttaa naisia antamalla pieniä lainoja mitätöntä korkoa vastaan. Pääsin hänen mukanaan Estelin ulkopuolelle vuoristoon. He olivat vuokranneet Pick up::n ajurin kera. Aracelin lisäksi autossa oli toinenkin nainen, joka hoiti sihteerin tehtäviä. Nicaraguassa otetaan toiset ihmiset huomioon. Heti alkumatkasta otettiin ihmisiä avolavalle. Vuoristotiet olivat hyvin kivisiä ja epätasaisia. Täällä on vain kaksi vuodenaikaa, Syksyllä sataa ja sade vie mennessään hienomman materiaalin ja kivet jäävät jäljelle. Vuoristossa ihmisillä oli vettä ja sähkö ja televisio, mutta muuten melko alkeellista ja köyhää.

Vesiposti, vesi tulee vuorilta

Kuja ja portti ja paras kulkuneuvo

Siat elävät onnellisina pesueineen pitkin pihoja, vapaina ja iloisina

Tässä puidaan maissia

Täällä on onnellisten kanojen munia

4 kommentarer:

  1. Mielenkiintoista! Olisin myös halunnut kuulla sinun "Satumaasi" kanjonin pohjalla!
    Nauttikaa!
    Camilla

    SvaraRadera
  2. Taisit tosiaankin saada tarpeellisen tehtävän, taitaa tarhatäti olla aika helpottunut! Tämä teidän blogi on tosi elävä ja mielenkiintoinen.Pidä huoli itsestäsi!
    May

    SvaraRadera
  3. Ihanaa Tuula , hyvää päivän jatkoa sinulle Görel

    SvaraRadera
  4. Terveiset Sepänkylästä!

    SvaraRadera