måndag 25 februari 2013

lördagskväll och fotboll

Hola! Mucho gusto, amigos!

Äntligen kom kvällen som jag hade väntat på. Det är lördagskväll och fotbollskväll. Real Esteli F.C.S.A skulle möta Managua och det var höga förväntningar på hemmalaget. Det kände jag i luften. Serieledaren Esteli skulle möta serietvåan.

Jag gick till stadion i god tid. Matchen skulle börja klockan 20:00 och biljetten kostade 50 córdoba. Stadion var trevlig. Här rymdes uppskattningsvis 5-6000 personer och Real Esteli:s hejarklack hade börjat värma upp på kortsidan. Lagen ställde upp och vi sjöng Nationalsången Salve a tí Nicaragua.

Real Esteli i röd-vitt. Planen har konstgräs

Det var två jämnstarka lag. Spelet gick böljande fram och tillbaka utan egentliga vassa målchanser. Någon frispark och hörna inget mer. Lagen gick till paus.
Efter pausen hade Esteli slöat till och släppte i försvaret. Managua var inte sena att utnyttja tillfället och gjorde 0 – 1. Det här hade inte supportrarna väntat. Under de senaste 5 – 10 åren hade Real Esteli endast förlorat mot Managua en handfull gånger. Esteli hade en bra center N:r 11, en Zlatan-typ, fast ponnysvans till halva ryggen. Han levererade bollar till höger och vänster, men förgäves. Inte ens med tre hörnor och en frispark just utanför målgården kunde Real Esteli kvittera. När domaren visslade av matchen kände många en stor besvikelse. Hur kunde detta hända?

I den här stadion är det bara målen som räknas. Jag konstaterade att en fotbollsmatch är åtminstone en händelse som börjar i tid och slutar i tid här i Nicaragua. Jag ser med förväntan emot nästa hemmamatch.