söndag 17 februari 2013

Musikalisk gourmé på Mocha Nana Café....

Vi försöker träffas alla minst en gång i veckan, på fredagar vid Mocha Nana Café, där jag bor. Dagens samtalsämne var arbetsplatserna, om nya arbetsplatser på Pipitos och hur och var de penningdonationer på en rätt ansenlig summa, som vi har ett stort ansvar för, skall användas bäst. 150 UsDollar har redan använts till målarfärg för ett klassrum på Sor Maria. Vi har tid på oss att se var behoven finns och var de gör bäst nytta. Vi delar inte ut pengar utan satsar i konkreta ting. Behoven är oändliga.





Det var fredagskväll och musikkväll på Roberts café. En gitarrtrio, TRIO RUGAMA, bestående av tre gentlemän höll consert. De spelade, en för mej lite obekant musik, bolero, och nicaraguanska sånger. Vilka musiker och vilka sångare och ändå var de inte särskilt kända utanför Esteli! De bara dyker upp som svampar ur jorden! 

Trio Rugama

Boleron är mycket melodisk, där gitarrerna smälter samman till en oerhörd samklang. Dessutom sjöng de vackert i stämmor. Tuula, Eivor och Bengt-Erik tror jag också uppskattade kvällen även om de inte riktigt var med till slutet – men det var jag.
Den som bor på Mocha Nana Café och gillar gitarrmusik är nog enligt min mening rätt priviligierad, även om musiken inte tystnar före midnatt på fredagskvällarna.

Hasta Pronto!

1 kommentar:

  1. Tack för alla bilder som läggs upp på bloggen! Med dagens kameror och med Internets hjälp är det helt andra möjligheter att förmedla er tillvaro än för bara 20 år sedan.

    Kamerorna har också möjlighet att spela in film, t.o.m. i HD-format. Använder ni den möjligheten för kanske senare redigering och ihopklipp till lämpliga filmer?

    SvaraRadera