torsdag 21 mars 2013

med båt bland holmar i Nicaraguasjön...

Hola! Mucho gusto, amigos!

Vi tänkte som så, ”så länge det finns spring i benen skall vi hålla på”. Vi nöjde oss helt enkelt inte med att hänga upp och ner i linbana på förmiddagen, utan fortsatte med en vacker och stillsam båtfärd i den vackra skärgården utanför Granada. Holmarna hade uppstått då det för en tid sedan smällde till riktigt ordentligt i vulkanen Mombacho, och halva bergväggen mot Nicaraguasjön flög i havet. Holmarna har blivit bosatta under de senaste århundradet, när folk varit trötta på krigen och flytt från allt elände. På holmarna växte frukt och fisk fanns i sjön.

Utfärden ordnades via Leo Tours Communitarios ,en organisation bestående av lokala ortsbor. Pengarna går således direkt till familjerna och deras uppehälle. Rekommenderas!

Vi valde den längre båtturen på tre timmar som startade klockan två. I den ingick cylkeltur till och från båtplatsen, guide och kapten, båttur mellan privata holmar och lyxhus, besök hos lokala invånare däe vi bjöds på cocosdryck, besök på apholme, sedan tog vi iland på en holme och simmade. Till sist, en lugn färd genom den södra arcepelagen med utsikt över sjön med vulkanen Ometépe i bakgrunden. Kapten Margorito och vår guide Carlos kunde verkligen bjuda på en avkopplande utfärd, full av intressanta upplevelser.

Carlos vår guide

på väg till Nicaragussjön

Nicaraguasjön. Jag frågade mannen som körde hästarna hur djup sjön var. och fick till svar " dos cuerpos" (två kroppar). Men då menade han badstranden. I själva verket är sjön på sina ställen 80 meter djup.

Kapten Margorito tar emot oss

Här ligger båtar och väntar på passagerare

holmar i privat ägo

med lyxiga byggnader, den ena för mer än den andra

här bor folk året runt, bjuder också på övernattningar och restaurangmat direkt fångat ur sjön

ut mot sjön, som egentligen ser ut som ett hav

en läskande coco-drink

färsk kokos är riktigt gott, men den största biten fick aporna

un mono


jag vet inte om man kan säga att vattnet svalkade, men det gjorde ingen skada heller..

till höger den första ångbåten som trafikerade på Nicaraguasjön, främst från Granada till Ometépe i början av förra seklet

en svag silhuett av vulkanen Ometépe i bakgrunden

det är lugnt och fridfullt

eftersom Carlos var ungkarl ville han veta hur man säger artiga ord till kvinnfolk på svenska

ur en, till det yttre, trädbit, tog Carlos fram denna vackra blomma

kvällen avslutades med kompisfoto

Hasta pronto!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar