söndag 31 mars 2013

Besok hemifran

Hola!
Det har varit roliga intensiva veckor. Den 20 mars fick jag besokare hemifran, min man och min syster. Jag skulle aka ned till Managua for att möta dem, men eftersom de blev forsenade cirka 13 timmar med ombokningar av flyg och vantetider, sa akte jag direkt till Granada, dit vi skulle och vantade pa dem dar. Det blev en lang vantan, men till slut kl 15.30 anlande de trotta efter den langa resan.

Granada ar en mycket fin stad vid Nicaraguasjon, med vackra, val bibehallna byggnader, manga i kolonialstil.



Vart hotell var mycket trevligt och lag centralt, fran altanen sag vi vulkanen Mombacho.









Vi sag stadens sevardheter med hastdroska och till fots.



Vi gjorde en battur och at lunch pa en ö




Apa pa Monkeyisla
Skarvar i Nicaraguasjön

En annan dag var vi till Masaya med "chickenbus" dit och taxi hem. Den stora marknaden var ett myller av manniskor och en hetta med delikata dofter av frukt, kryddor och mindre delikata av kött och fisk. Vi var inte dar sa lange utan for till Artesanmarknaden, dar det var nastan folktomt, sa  vi kunde i lugn och ro ga runt standen, jag kom hem med tva nya blusar och en liten statyett av en indiankvinna.

En dag hyrde vi en taxi for en dag for 25 dollar och akte till vulkansjön Apoyo. Det var jattemysigt, varmt, klarblatt vatten och en liten servering.  Stallet hette Monkey Hut, men nagra apor fanns det inte dar.

Brant vag ned till lagunen
 De hyrde ocksa ut bungalows, hade kanoter och dykutrustning med syrgastuber for den som var intresserad av det. Vi badade dock bara och at en jattepizza innan vi akte tillbaka till Granada.







Palmsöndagen i Granada var en upplevelse för oss nordbor; bade pa morgonen och pa eftermiddagen gick folk i procession efter Jesus ridande (in i Jerusalem) pa en asna. Han foljdes av manniskor med palmblad.





Samma eftermiddag letade vi upp Sor Maria Romeros födelsehus. Tyvarr kom vi för sent, de hade stangt, men vi fick se huset utifran i alla fall.

Sor Mari sjalv



Huset dar Sor Maria foddes
Pa mandagen i stilla veckan akte vi till Estelí.
Fortsattning foljer .......

Ingmarie


4 kommentarer:

  1. Så trevligt med besök och båtutflykt. Ha det bra Görel

    SvaraRadera
  2. Hej!Det ser ut som att ni har det bara bra. Fina platser. Tråkigt med förseningar. Ha det så bra. H.Joanna

    SvaraRadera
  3. 17 timmar försening var det! Rätt ska va rätt!
    Gunilla och Ralf

    SvaraRadera
  4. 17 timmar låter inget vidare men ser ut som ni har haft att göra hoppas allt e bra där nere.

    H Lena

    SvaraRadera