tisdag 15 januari 2013

Det närmar sig



Plötsligt känns det som om tiden börjar bli kort. Nu då vi har börjat gå igenom detaljerna för vår resa blir allt så påtagligt.

Första frågan var hur vi skall ta oss till Helsingfors. Alla hade utgått ifrån att det skall ske med tåg. Men då vi nu satt och vägde för- och nackdelar, tåg eller buss, kom vi hastig fram till att buss är det absolut bästa alternativet. Vi får starta senare hemifrån, hålla pauser på trevliga ställen och inte byta från tåg till buss med vad det innebär av stress och trängsel. Visst måste vi betala merkostnaden ur egen ficka, men summan var inte oöverkomlig.
Var och en har hand om sin flygbiljett och var och en har ett ex. av vouchern till hotellen. Passen skall kopieras, originalpasset har man aldrig med sig ute på stan! Och en liten förstahjälpspåse skall med för att kurera småkrämpor. O.s.v.

Vem skall dela rum med vem de nätter vi övernattar på hotell, vem har listan på hur bagaget skall packas i bussen som tar oss den sista etappen fram till Estelí ... Det är många små detaljer som skall passa ihop.
Allt detta tar förstås tid från studierna och för några tär det på motivationen. Jag för min del tror att också det här är en viktig del av helheten. Det blir liksom ännu mer ”vår” resa då vi skall organisera oss själva i stället för att en reseledare skall ha hela ansvaret för både planering och genomförande.

Ännu har vi en och en halv skolvecka kvar. Vi får räkna dagarna och pricka av på våra listor det som vi personligen skall ha ordnat. Och hoppas att tiden går någorlunda jämt ut och att det inte blir tid över att bita på naglarna. 

Det overkliga blir snart verklighet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar